PAS Kemaman Ucap Terimakasih Presiden PAS Buat Lawatan Banjir

pantai geligaDato Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang masih punya masa melawat kawasan-kawasan banjir meskipun jadual dan aktivitinya padat. Dalam lawatannya ke daerah Kemaman pada 24 Dis 2014, beliau bersama rombongan keselamatan PAS negeri tiba sekitar jam 4 petang. Aturcara lawatan DSTG yang berlaku secara ringkas seperti berikut:

1. Taklimat operasi banjir oleh Pengarah Operasi Banjir PAS Kemaman, Hj Zulkifli Mat Yakim

2. Sidang media ringkas

3. Lawatan ke pantai Kg Geliga di mana beberapa buah rumah di tepi pantai dilanda ombak kuat yang menyebabkan kerosakan kepada rumah terbabit.

4. Lawatan ke tempat kejadian seorang guru sekolah bersama suami yang menaiki bot bomba, kemudiannya terbalik (sehingga artikel ini ditulis, mangsa belum ditemui)

5. Beri bantuan kepada mangsa-mangsa banjir di Surau Kampung Jaya, Cukai di mana kawasan sekitar surau ditenggelami air termasuk rumah berhampiran (ketika artikel ini ditulis, surau masih belum dinaiki air)

Bagi pihak PAS Kemaman, saya selaku TYDP mengucapkan jutaan terimakasih kepada Dato Seri Tuan Guru yang meluangkan masa melawat kami. ‘Sentiasa Di Belakang Tok Guru’

taklimat1

 

taklimat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sidang media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bomba

Share:
Written by Ustaz Nik Nasri Nik Malek
Pegawai Khas (Agama) Pejabat Menteri Besar Terengganu