Foto Sambutan 60 Tahun PAS Peringkat Kemaman

16 rai Tok Guru makan di markas Bkt MentokPAS Kawasan Kemaman merayakan ulangtahun penubuhan ke-60 Parti Islam Semalaysia (PAS) peringkat Kemaman pada 26hb hingga 28hb. Januari. Sambutan kali ini antara program terbesar PAS Kawasan Kemaman untuk tahun 2012 ini. Sambutan selama tiga hari tersebut diadakan di Dataran PASTI Adam, Mak Chili, Kemaman.

Pelbagai program disusun bagi memeriahkan lagi sambutan tersebut. Perasmian sambutan disempurnakan pada 26hb. Januari, Khamis jam 9.00 malam oleh Dato’ Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man, Ketua Penerangan PAS Pusat di mana pada malam tersebut diadakan Ceramah Perdana 1 melibatkan Dato’ Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man sendiri, Ustaz Saiful Bahri Mamat, Timb PJ BPPNT dan sdr Balasubramaniam.

Pada hari Jumaat  27hb. Januari 2012 diadakan Karnival Jualan & Pameran, Kuliah Dhuha oleh Ustaz Mohd Nor Hamzah, Ketua DPPNT pada jam 9.30 pagi, Khutbah Khas Jumaat di Masjid Pasir Minal dan solat hajat, Sesi Motivasi Muslimat bersama YB Dr Siti Mariah Mahmood, Timbalan Ketua DMPP pada jam 3.30 petang dan sebelah malamnya menampilkan persembahan daripada Ustaz Akhil Hay, ceramah Haji Mohd Sabu dan Datuk Tuan Guru Hj Nik Abdul Aziz .

Pada hari Sabtu 28hb. Januari diadakan acara sukan pelajar PASTI dan DAR, Sukan Pemuda dan Muslimat/Nisa, Jamuan Rakyat pada tengaharinya, pertunjukan bermotor dan Ceramah Perdana 2 pada malamnya yang menampilkan YB Ustaz Che Abdullah Mat Nawi (ADUN Kelantan), Sdr Shamsul Iskandar Ketua AMK PKR dan YB Mohd Wahid Endut, PJ BPPNT

Sepanjang program berlangsung, pameran 60 Tahun PAS Malaysia dan PAS Kemaman, rawatan alternatif serta penyertaan beberapa agensi kerajaan juga dibuat.

01 gateh sihat 02 nawfal gateh

03 nawfal nukman nabil gateh sihat05 pimpinan gateh

06 burdah pondok mustaqim07 ust md nor, abg wel, hanafiah, ust ali

08  kuliah dhuha ust md nor hamzah09 jamuan ringan lepas kuliah dhuha

10 booth kebajikan11 booth pameran

12 petugas nisa di booth urusetia13 Dr Mariah

14 muslimat di motivasi Dr Mariah15 Ketua dan ajk DMPKK selepas motivasi

17 Tok Guru Nik Abd Aziz makan18 Tok Guru, Md Sabu, Ust Nik

19 Ust Nik pengerusi20 Abg Wel

21 Md Sabu22 Tok Guru Nik Aziz ceramah

24 pengunjung ceramah Tok Guru dan Md Sabu

26 akil, amri, ust nik, anak hj johan27 jamuan rakyat ust ali ust nik abg wel

28 persembahan akil hay sekali lagi ptg29 akil hay dan penonton

30 akil hay dgr waheeda berucap32 waheeda bercerita shj tanpa menyanyi

33 pimpinan muslimat Kemaman34 nawfal nukman nabil tgk akil

35 nawfal nukman tepi akil36 ceramah mlm akhir wahid endut shamsul isk che abdlh

Hantar Komen Anda